Preskočiť na hlavný obsah

Čo nás čaká v AUGUSTE

Polku prázdnin máme za sebou a čo sa týka kníh, tak august bude na ne niekoľkokrát bohatší než júl. Čo pre nás vydavateľstvá chystajú? 

AUGUST vo vydavateľstve IKAR
Dan Wells - Potomkovia
Píše sa rok 2076. Kira Walkerová, šestnásťročná začínajúca lekárka, žije v krajine rozdelenej občianskou vojnou, medzi ľuďmi zúfalo bojujúcimi o prežitie. Na ich záchranu však treba aj niečo viac než len liek proti smrtiacemu vírusu RM, ktorý vykynožil takmer celé ľudstvo. Nestačí už ani mier s potomkami, geneticky zostrojenými bytosťami, ktoré vírus vypustili. Ak sa ľudia chcú zachrániť, musia sa pozrieť na seba, na svoj svet, na všetky chyby, ktorých sa dopustili, a nájsť niečo, čo naozaj stojí za záchranu – vidieť v konci nový začiatok. Román Dana Wellsa Potomkovia je prvotriedny postapokalyptický triler, vzrušujúca, riskantná, rýchla jazda plná dobrodružstiev, lásky a napätia, ktoré nás neopustí do poslednej stránky a núti nás netrpezlivo čakať na ďalšie pokračovanie. Knižka vychádza 20.augusta. Už teraz si však môžete prečítať ukážku, ktorú nájdete TU.



AUGUST vo Vydavateľstve FRAGMENT
Jill Hathaway - Desivé splynutie: Očami vraha
Stredoškoláčka Sisa žije len so svojím otcom a mladšou sestrou, jej matka pred rokmi zomrela na rakovinu. Sisa trpí ojedinelou poruchou - narkolepsiou - poruchou spánku. Občas upadne do bezvedomia a ocitne sa dočasne v tele niekoho iného a jeho očami potom vníma svet. Jedného dňa sa ocitne v koži vraha, ktorý zabil kamarátku jej sestry. Krátko potom zomrie ďalšie dievča zo skupiny roztlieskavačiek a Sisa sa obáva, že ďalšia na rade bude jej sestra. Rozhodne sa vraha vypátrať na vlastnú päsť... Knižka by mala vyjsť 15.augusta. Bližšie informácie sa môžete dozvedieť v tlačovej správe, ktorú nájdete TU.







AUGUST vo vydavateľstve COOBOO
U Luc ste sa mohli pred pár dňami dočítať o knižkách, ktoré CooBoo pripavuje nielen pre Čechov, ale plánuje ich vydať aj v slovenskom preklade. Po Tigrovej kliatbe a Tajnom kruhu sa dočkáme Nadpozemskej, série Padlí anjeli, knižky Delirium a ďalších. A práve tento mesiac sa môžeme tešiť na knižku Draki.

Sophie Jordan - Draki 
Jacinda má tajomstvo – hlboko vo svojom vnútri skrýva oheň, miluje lietanie a pod kožou má mocné svaly pradávneho tvora… Patrí k svorke drakov, sami seba nazývajúcich „draki“, ktorá má s výnimočným dievčaťom nečestné plány. Svorku neúnavne prenasleduje klan lovcov, až jeden z nich nájde aj Jacindu – očarujúci Will, ktorý má tiež svoje tajomstvá… Draki vyjde vo vydavateľstve CooBoo 13.augusta.




AUGUST vo vydavateľstve FORTUNA LIBRI
Aprilynne Pike - Ilúzie
Po avalonských novoročných oslavách rozhorčená Laurel žiada Tamaniho, aby odišiel z jej života. Tajuplná lovkyňa trolovKlea síce zbavila Laurel nebezpečného šéfa trolovBarnesa, ale hrozba nie je ani zďaleka zažehnaná. Navyše, nikto nevie, kto Klea v skutočnosti je a či jej možno dôverovať. Na začiatku nového školského roka Klea poprosí Laurel, aby dohliadla na Yuki, ktorú vraj zachránila z pazúrov trolov v Japonsku. Akú má vlastne Yuki úlohu? Zdá sa, že bez Tamaniho pomoci sa Laurel tentoraz nezaobíde. Ako sa Laurel popasuje s bežnými problémami stredoškoláčky a s nadprirodzenými starosťami vílieho štiepka, sa dočítate v treťom pokračovaní tejto výnimočnej vílejfantasy série. Podľa Martinusu vyjde knižka 20.augusta.





AUGUST vo vydavateľstve SLOVART
Pat Walsh - Crowfieldska kliatba 
Will vie o tajomstve. Ďaleko v lese, niekde za opátstvom, v ktorom žije, je hrob. A pod snehom leží niečo, čo malo žiť naveky. Ale Will nie je jediný, kto o tom vie. Niekto ďalší ho pozoruje... Vo Willovom svete ožíva stredoveká mágia, lesní ľudia, zvláštni svätci, aj kliatby a povery dávnoveku. Chcete vedieť, čo sa stane, keď pochováte anjela? Radšej však nečítajte potme.

Okrem Crowfieldskej kliatby vyjde vo vydavateľstve Slovart v ten istý deň aj prvá časť novej série od spisovateľky Alyson Noel - Žiara, Život Riley Bloomovej. Obe vyjdu 30.augusta
edit: knižka bola presunutá na 12.septembra



Alyson Noel - Žiara 
Voľné pokračovanie úspešnej série Nesmrteľní! Riley Bloomová opustila svoju sestru Ever (hlavnú hrdinku série Nesmrteľní) a svet živých a prešla na druhú stranu mosta do života po živote. Riley a jej pes Buttercup sa znovu stretávajú s rodičmi a udomácňujú sa v príjemnej, upokojujúcej smrti. Neznamená to však, že tu nemusí pracovať. Stane sa lovkyňou duší a s Bodhim sa vracia na Zem splniť svoju prvú úlohu, priviesť Žiarivého chlapca, ktorý už stáročia straší na zámku v Anglicku. Už mnohí sa pokúšali previesť ho cez most, no neuspeli. Až kým neprišla Riley...

August bude na knihy poriadne bohatý. Najviac sa teším na Potomkov, ktorých prinesie Ikar, no som zvedavý aj na Desivé splynutie, Draki a určite sa pustím aj do Crowfieldskej kliatby. Na ktoré knižky sa tešíte vy? 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rovnaké a predsa iné | VOX (Christina Dalcherová)

Si žena . Máš práva ako každá iná. Rodinu , deti, milujúceho manžela. Predsa len sa niečím od mužov odlišuješ. Za deň môžeš vysloviť iba sto slov . Vitaj vo svete Christiny Dalcherovej, ktorá napísala dystopický román VOX .  Doktorka Jean McClellanová , uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla . Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu . To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer . Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj. Ženám zakázali pracovať , vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto . Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami . A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, literatúra či reč . Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, te

Otec, ktorého nikdy nepoznala | recenzia knihy Keby som ťa našla (Ava Dellairová)

Cieľom azda každého spisovateľa je zaujať svojho čitateľa a prísť s niečím originálnym a pútavým. Fanúšikovia literatúry pre mladých môžu poznať Avu Dellaire najmä vďaka knihe Listy do neba , ktorá vyšla pred troma rokmi vo vydavateľstve Ikar . Dellaire v nej prišla s originálnym nápadom listov určených známym osobnostiam, ktorí už nežijú. Vo svojej druhej knihe autorka opäť prichádza s niečím nápaditým. Príbeh totiž vyrozprávala v dvoch líniách   –  z pohľadu sedemnásťročnej Angie a jej matky Marilyn, ktorá sa retrospektívne vracia do svojich sedemnástich, teda ešte pred narodením dcéry Angie.  Sedemnásťročná Angie žije len s mamou, otec zomrel ešte pred jej narodením . Mama o ňom takmer nehovorí, len sa zakaždým pri spomienke na lásku z mladosti rozplače . Jej dcéra dokonca nevie, ako otec vyzeral. Raz nájde v bielizníku hnedú obálku a pod ňou fotografiu. Je na nej usmiaty chlapec v objatí s veselým, bezstarostným dievčaťom . Dôjde jej, na koho sa pozerá. Nález Angie nedá

Keď v rukách držíte bohatstvo | Harry Potter fotočlánok

Pred pár dňami som vás informoval o tom, ako vydavateľstvo Ikar plánuje tretie vydanie Harryho Pottera - tentokrát v brožovanej väzbe s novými obálkami . Knihy uzreli svetlo sveta pred necelým týždňom a ja som sa postaral o to, aby som sa stal majiteľom prvých dvoch častí čo najskôr. Práve preto už dnes zdobia moju knižnicu a vždy keď okolo nej prechádzam, nemôžem sa vynadívať na ich obálky . Darmo, táto edícia sa grafikom naozaj podarila a zaujímavo vyzerá aj slovenské vydanie . Síce by som v takúto neskorú hodinu nemal, pripravil som pre vás obálkovú slintačku. Tak teda, dobrú chuť ! :-)           Určite väčšinu z vás poteší, že knihy sú pomerne kvalitné paperbacky , ktoré sa pri čítaní nelámu (pevne dúfam, že bude ich kvalita rovnaká aj pri štvrtej a piatej časti). Už teraz sa teším, kedy si na tieto knihy nájdem časť a budem mať možnosť si ich opäť prečítať - a tým pádom prežiť celé dobrodružstvo ešte raz. Kto sa ku mne pridá? :-) Leto je dosť dlhé, takže