Preskočiť na hlavný obsah

Prichádza SEPTEMBER

Keby ste sa ráno pozreli do kalendára, zbadali by ste políčko pre prvý septembrový deň. Letné prázdniny (aspoň mne) utiekli ako voda a v pondelok sa začína škola. Keďže idem na strednú, teším sa na nový kolektív a všetky tie "nové veci". Tak hádam ma nadšenie tak skoro neprejde. Keďže máme 1.september, prichádza čas na pravidelnú rubriku toho, čo vydavateľstvá na nový mesiac pripravujú. Podobne ako v auguste, aj v septembri sa máme na čo tešiť, keďže niektoré naozaj stoja za to. Ale stop rečiam - ide sa na vec!

SEPTEMBER vo Vydavateľstve FRAGMENT
Tento mesiac nebude tak famózny ako október, no Fragment na september pripravuje druhé pokračovanie série Akadémia temna - Nebezpečné putá.

Gabriella Poole - Akadémia temna 2: Nebezpečné putá
Tento semester sa tajuplná Darkova akadémia sťahuje do New Yorku a Casie Bellová už nie je nevinný nováčik. Je silná, odhodlaná a skrýva svoje vlastné tajomstvá. Cassie bola totiž uvedená do sveta Vyvolených a musí sa vyrovnať so svojimi ohromujúcimi schopnosťami, nebezpečným milostným vzťahom a zlovoľným duchom vo svojom vnútri, ktorý si žiada potravu. Keď sa vráti starý nepriateľ a prahne po pomste, Cassie spadne na samotné dno. Zachráni svojich priateľov od strašného osudu, ktorý ich čaká alebo ich zničí, aby spasila samú seba? Kdekoľvek sa objaví Darkova akadémia, tam je smrť veľmi blízko...
Druhé pokračovanie Akadémie temna vyjde 15.septembra.




SEPTEMBER vo vydavateľstve COOBOO
Cynthia Hand - Nadpozemská
Clara je bytosť s anjelskou krvou. Má poslanie, ktoré sa jej po častiach zjavuje. Musí vyslobodiť neznámeho chlapca z horiaceho lesa, netuší však, kto je ten chlapec a prečo ho má zachrániť. Po presťahovaní sa do nového mesta sa Clara zoznámi s Christianom, tajomným chlapcom z vízie. Christian je charizmatický a veľmi milý, ale má priateľku a tak si Claru sotva všimne. Clara si postupne zvyká v novom prostredí a zároveň objavuje záhadný svet anjelov. Zisťuje, čo všetko ešte o sebe a o ostaných nadpozemských bytostiach nevie – nie všetci sú totiž dobrí, niektorí z padlých sú dokonca zosobnením zla. Podarí sa Clare splniť anjelskú úlohu a vyhovieť tak svojej mame? Je Christian skutočne tou pravou láskou alebo len dobrým priateľom? Ak si Clara zvolí inú možnosť, zmení tým budúcnosť a zároveň zasiahne do osudu všetkých zúčastnených? Nikto netuší, aké dôsledky to všetko môže mať
Vo našej blogsfére kolovalo množstvo článkov o vydavateľstve CooBoo a jeho mierení nielen na Česko, ale aj Slovensko. Nadpozemská je ďalšou knižkou (spoločne s Tigrou kliatbou, Draki či Tajným kruhom), čo vyjde i v slovenčine.  Obálka je naozaj podarená a príbeh je považovaný za najlepšiu anjelskú ságu vôbec. Takže som zvedavý, čo to dá :). Tak či tak, vychádza 10. septembra v spomínanom vydavateľstve CooBoo. 

SEPTEMBER vo vydavateľstvo SLOVART
A teraz prichádza 12. september. Apokalypsa zvaná Nástroje smrteľníkov

Cassandra Clare - Nástroje smrteľníkov 1: Mesto kostí
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi.Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?




Pat Walsh - Crowfieldska kliatba
Will vie o tajomstve. Ďaleko v lese, niekde za opátstvom, v ktorom žije, je hrob. A pod snehom leží niečo, čo malo žiť naveky. Ale Will nie je jediný, kto o tom vie. Niekto ďalší ho pozoruje… Vo Willovom svete ožíva stredoveká mágia, lesní ľudia, zvláštni svätci, aj kliatby a povery dávnoveku. Chcete vedieť, čo sa stane, keď pochováte anjela? Radšej však nečítajte potme.

Obálka je k Mestu kostí je naša, prebal so Storminým citátom, ale to už všetko viete, no nie? Veľa sa debatovalo o našej obálke. Mne sa veľmi páči, trochu mi pripomína tie nové obálky na Across the Universe - Naprieč vesmírom. Podobne ako aj Mesto kostí, aj Crowfieldska kliatba vychádza 12.septembra. Azda sa ani nemusím pýtať, či máte obe poznačené v kalendári :). 




SEPTEMBER vo vydavateľstve FORTUNA LIBI
Len pred pár mesiacmi vyšla v spomínanej Fortune Libri prvá časť série Záhrada večnosti Pasca, a už koncom mesiaca sa pripravuje jej pokračovanie, ktoré sa bude volať Horúčka. Naozaj si švihli, takže sa (a určite nie som sám) teším. 

Lauren DeStefano - Záhrada večnosti 2: Horúčka
Rhine s Gabrielom síce utiekli zo sídla, ale zlo im stále dýcha na chrbát. Po úteku sa dostanú do ďalšej pasce – do zvráteného lunaparku, v ktorom stará kupliarka dozerá na svoje dievčatá. Rhine a Gabriel sú odhodlaní dostať sa na Manhattan – do bezpečia k Rhininmu dvojčaťu Rowanovi. Cesta tam je však dlhá a plná nástrah. Vo svete, kde sa mladé ženy dožívajú len dvadsať rokov a mladí muži umierajú ako dvadsaťpäťroční, je čas nesmierne cenný. Najhoršie však je, že sa im nepodarí uniknúť Rhininmu svokrovi Vaughnovi, ktorý si zaumienil za každú cenu priviesť Rhine naspäť do sídla. V pokračovaní mrazivého románu Pasca od Lauren DeStefano sa Rhine musí rozhodnúť, koľko je ochotná obetovať pre slobodu, lebo teraz jej naozaj ide o všetko.

Horúčka vychádza 28.septembra. Predbehne ju ale Kruh, ktorý takisto vyjde v septembri. A takisto vo vydavateľstve Fortuna Libri. O Kruhu si môžete prečítať v mojom článku, ktorý bol venovaný práve tejto knihe.

SEPTEMBER vo vydavateľstve EDIPOSS
Tak, a sme na konci. V tomto článku nie sú spomenuté úplne všetky septembrové knihy, snažil som sa vyberať blogom spomínané, alebo ya- tituly. Ale späť k Edipossu. Ako Luce mnohokrát spomínala, Ediposs pripravuje tretiu časť Siedmich kráľovstiev - Iskrivú. Ak sa prehrabete na jej blogu, nájdete prvú kapitolu a celý prebal. Iskrivá patrí medzi top očakávané tituly tohto roku. Tak teda, Iskrivá. (Inak, vychádza 20.septembra)

Kristin Cashore - Iskrivá
Vo svete, v ktorom sa len zopár ľudí vyznačuje mimoriadnou schopnosťou známou ako obdarenie, umožnilo kráľovi Leckovi jeho obdarenie klamať tak, že mu každý bez výnimky veril. Keď sa Bitterblue stala vo veku desať rokov kráľovnou, myslela si, že vražda jej otca navždy ukončila jeho násilnícky a neľudský vplyv na celú spoločnosť. Mýlila sa. Netrpezlivo očakávané pokračovanie bestsellerov podľa denníka New York Times, ktoré na Slovensku vyšli pod názvom Výnimočná a Ohnivá, je dokonca ešte viac „zúrivé, vznetlivé, no miestami aj zádumčivé,“ a plné romantiky. Osemnásťročná kráľovná Bitterblue má pocit, že jej radcovia sa ju snažia príliš ochraňovať pred celým svetom, a tak začne podnikať tajné výlety z hradu. Sama a v prevlečení sa túla nočnými ulicami svojho mesta a riskuje nielen vlastný život, ale aj svoje srdce.


Na ktoré knižky sa tešíte vy? Ja sa postupne pustím do všetkých spomínaných. Tak mi teda držte palce :). 

Komentáre

  1. Nejvíc závidím tu Iskrivú. Já se k tomu dostanu anglicky, jako k Ohnivé, ale škoda, že už nebude české vydání.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja sa tento rok chystam na strednu,to sme potom dvaja.Som zvedava ako dopadnem ale ved uvidime dufam ze budem mat dost casu na knihy a Nadpozemsku si chcem uz dlho precitat tak sa na nu tesim a Iskrivej sa neviem dockat chcem vediet ako bude pokracovat pribeh Katsy a Poa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pchíí, ja sa chystám krotiť. :D Ale čas si hádam nájdem. Veď toho nie je až tak "veľa" :D :D Iskrivú ja až neskôr, nemám doma ani Ohnivú.

      Odstrániť
    2. Nie vobec toho nie je vela :D ale tak Ohniva ti ujde ani nebudes vediet ako.Ach ale dufam ze budem stihat skolu aj knihy,no hadam sa najde cas :)

      Odstrániť
    3. Bezpochyby ujde. Ale najprv si na ňu musím našetriť ^_^ :)

      Odstrániť
    4. To je najvacsi problem s knihami a tak niekedy povadzam a stahujem ich ale to naozaj iba niekedy :D

      Odstrániť
  3. Pridávam sa do klubu nová stredná.;D
    Iskrivú si budem kupovať, Horúčku uvidím podľa toho, ako sa mi bude páčiť Pasca.:D A Mesto z kostí by som rada vyhrala, ak nie, asi si ho aj kúpim, hoci som ho už čítala.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. z tohto vyberu asi iba na Nadpozemsku a Crowfieldsku kliatbu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Iskrivá jednoznačne :) po Výnimočnej, aj keď rada by som stihnúť pomedzi to aj Ohnivú. :) Ale ani ostatné nevyzerajú na zahodenie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rovnaké a predsa iné | VOX (Christina Dalcherová)

Si žena . Máš práva ako každá iná. Rodinu , deti, milujúceho manžela. Predsa len sa niečím od mužov odlišuješ. Za deň môžeš vysloviť iba sto slov . Vitaj vo svete Christiny Dalcherovej, ktorá napísala dystopický román VOX .  Doktorka Jean McClellanová , uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla . Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu . To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer . Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj. Ženám zakázali pracovať , vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto . Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami . A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, literatúra či reč . Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, te

Otec, ktorého nikdy nepoznala | recenzia knihy Keby som ťa našla (Ava Dellairová)

Cieľom azda každého spisovateľa je zaujať svojho čitateľa a prísť s niečím originálnym a pútavým. Fanúšikovia literatúry pre mladých môžu poznať Avu Dellaire najmä vďaka knihe Listy do neba , ktorá vyšla pred troma rokmi vo vydavateľstve Ikar . Dellaire v nej prišla s originálnym nápadom listov určených známym osobnostiam, ktorí už nežijú. Vo svojej druhej knihe autorka opäť prichádza s niečím nápaditým. Príbeh totiž vyrozprávala v dvoch líniách   –  z pohľadu sedemnásťročnej Angie a jej matky Marilyn, ktorá sa retrospektívne vracia do svojich sedemnástich, teda ešte pred narodením dcéry Angie.  Sedemnásťročná Angie žije len s mamou, otec zomrel ešte pred jej narodením . Mama o ňom takmer nehovorí, len sa zakaždým pri spomienke na lásku z mladosti rozplače . Jej dcéra dokonca nevie, ako otec vyzeral. Raz nájde v bielizníku hnedú obálku a pod ňou fotografiu. Je na nej usmiaty chlapec v objatí s veselým, bezstarostným dievčaťom . Dôjde jej, na koho sa pozerá. Nález Angie nedá

Keď v rukách držíte bohatstvo | Harry Potter fotočlánok

Pred pár dňami som vás informoval o tom, ako vydavateľstvo Ikar plánuje tretie vydanie Harryho Pottera - tentokrát v brožovanej väzbe s novými obálkami . Knihy uzreli svetlo sveta pred necelým týždňom a ja som sa postaral o to, aby som sa stal majiteľom prvých dvoch častí čo najskôr. Práve preto už dnes zdobia moju knižnicu a vždy keď okolo nej prechádzam, nemôžem sa vynadívať na ich obálky . Darmo, táto edícia sa grafikom naozaj podarila a zaujímavo vyzerá aj slovenské vydanie . Síce by som v takúto neskorú hodinu nemal, pripravil som pre vás obálkovú slintačku. Tak teda, dobrú chuť ! :-)           Určite väčšinu z vás poteší, že knihy sú pomerne kvalitné paperbacky , ktoré sa pri čítaní nelámu (pevne dúfam, že bude ich kvalita rovnaká aj pri štvrtej a piatej časti). Už teraz sa teším, kedy si na tieto knihy nájdem časť a budem mať možnosť si ich opäť prečítať - a tým pádom prežiť celé dobrodružstvo ešte raz. Kto sa ku mne pridá? :-) Leto je dosť dlhé, takže