Preskočiť na hlavný obsah

Prázdninový TAG

Musím sa priznať, že vypĺňanie podobných "tagov" nemám veľmi rád, no povedal som si, že tentokrát sa zúčastním - keďže ma Nicki nominovala a chcem na blog priniesť aj niečo nové, kde sa o mne možno dozviete trochu viac. Pravidlá sú jednoduché - nominovaný odpovie na základných 16 otázok od autorky a ďalšie 4 otázky, ktoré mu dáva nominujúci (v mojom prípade bude všetkých 20 od Nicki). Takisto mám úlohu vymyslieť ďalšie 4 otázky pre tých, ktorých nominujem. Môže to byť celkom sranda! Tak poďme na to :-).

1. Ako si zatiaľ užívaš prázdniny? 
Neskutočne si užívam to, že nemusím ráno skoro stávať, stresovať sa z uzatvárania známok, štyroch písomiek za deň a podobne. Aj keď je v škole niekedy sranda, občas ma poriadne vyčerpáva. Zatiaľ som prázdniny strávil iba oddychovaním a stretkami s kamarátmi. Teším sa, že sa blížia bazény a tobogány, ale o tom o pár otázok nižšie. 

2. Spoznal si už nejakého knihomoľa/ku? 
Keby len jedného. V blogosfére je ich plno. Asi najväčšou z nich, s ktorou som často v kontakte, je Christine. Vedeli ste, že za jún skonfiškovala 17 kníh? Len pre porovnanie, ja sa ako trtko cítim už pri šiestich až siedmich knihách. :-D

3. Koľko knižiek by si chcel cez prázdniny prečítať?
Naozaj neviem, pretože podobné plány som si ešte nerobil. Uvažujem nad re-readingom pár kníh a určite by som chcel spoznať aj ďalšie. Dosť ma láka Harry, no keďže som sa pustil do nového seriálu (nového ako nového - Teen Wolf, ktorý mi dodnes unikal), pochybujem, že mi ostane čas. Seriál ma chytil, mám za sebou prvú sériu a teším sa na ďalšie. Som zvedavý, čo sa z toho vykľuje. 

4. Čo práve čítaš? 
Dočítal som Trojicu, ktorá má o dva týždne vyjsť aj v slovenskom preklade a v nasledujúcich dňoch vám ju trochu priblížim. Momentálne pokukujem po niečom novom, určite sledujte môj profil na goodreads. 

5. Ktorú knihu si chceš určite prečítať? 
Láka ma Labyrint /The Maze Runner/, ktorý má v auguste vyjsť v českom YOLi. Rovnako sa tešm na Slzu a Šťastnú sedmičku. Tiež si robím zálusk na Amy a Rogera. :-)

6. Ideš niekam na dovolenku? Ak áno, kde?
Od polovice júla idem s rodičmi do Podhájskej, kde je kúpalisko s mnohými bazénmi a atrakciami. Potom sa rysuje aj pobyt pri mori, no nič nie je isté. Spontánne rozhodnutia sú tie najlepšie, ešte včera bolo dosť pravdepodobné, že budem už zajtra letieť do Bulharska. :-D 

7. Berieš si tam knihy? Koľko?
Maximálne čítačku. 

8. Si zatiaľ spokojný s prázdninami?
Určite. Má sa trochu pokaziť počasie, no keďže bývam na piatom poschodí so super-novými-vynikajúcimi plastovými oknami s 3 sklami (viete si predstaviť, ako tam je v najväčšej horúčave), celkom sa aj teším. 

9. Akú knihu si si už stihol kúpiť?
Ehem... žiadnu. Prázdniny sú ešte len týždeň, bol som lenivý skočiť od kníhkupectva a nachytať nejaké zľavy. Ako som už spomínal, veľa výborných kníh vychádza v auguste a najmä septembri, takže peniaze budem sústreďovať tam. 

10. Čo sa chystáš cez prázdniny robiť? Ideš niekam na brigádu?
Zatiaľ nie, ale babka opäť plánuje prázdninový kurz varenia a držania metly v ruke. Uvidíme, či jej to tento rok konečne vyjde (predošlé roky to ostalo len pri plánovaní). Budem vás informovať. 

11. Od ktorej autorky/autora si chceš niečo zaobstarať?
Momentálne ma celkom zaujala Juliana Baggottová a jej Čistý (Pure).

12. Zapojil si sa cez prázdniny do niečoho takého ako napr. Putovanie s knihami, Knižné dopisovanie atď? Ak áno, do čoho a kde?
Prvýkrát o niečom takom počujem, pravdepodobne majú s takýmito vecami skúsenosti mladší kolegovia.... a nie 18-ročný cap (prezývka sa vám minule veľmi páčila) ako ja. 

13. Chystáš sa na nejakú zmenu? Či už seba, blogu, vkusu. Proste hocičoho.
Rozmýšľam, že si prefarbím vlasy... a budem vyzerať ako Avatar. :-D Hahaha. Srandujem, samozrejme. Ale včera som si kúpil nové slnečné okuliare, nech idem s davom s retro brýlami. Cooool! Čo sa týka blogu, do konca roka určite nečakajte zmenu v dizajne. Súčasný sa osvedčil a som s ním aj po roku spokojný. 

14. Chystáš sa prečítať nejakú knihu žánru, ktorý nepatrí medzi tvoje obľúbené?
Podobné veci už neriskujem, pretože som sa veľakrát sklamal. Anotácia veľa napovie, no niekedy má aj mizerná kniha ultra super popis, no po pár stranách zistíte, ktorá bije. 

15. Na akú knihu máš práve chuť?
Myslím, že odpoveď bude rovnaká ako v otázke č. 5 a č.11. :-)

16. Koľko kníh si už stihol/a prečítať? 
Ak je otázka smerovaná na prázdniny, boli 2 alebo 3. Strácam prehľad, aký je deň, takže to berte s rezervou. :-D

Otázky od Nicki. 
1. Aké zlozvyky máš v rámci blogovania?
Veľakrát sa mi stane, že opakujem slová. Snažím sa tomu vyhýbať a všetky opakovačky vychytať, no niekedy sa to nepodarí. Keby ste niečo našli, určite ma bombardujte v komentoch

2. Máš nejaký vtipný zážitok z leta s knihou? Ak áno, aký?
Do bazéna som s ňou ešte nespadol... Je tu niekto taký? Nie som typ človeka, ktorý na pláži číta, akosi sa na slnku nedokážem sústrediť. Niet nad čítanie vo svojej izbe. Takže ani tých vtipných zážitkov veľa nie je...

3. Čo si spojíš so slovom prázdniny?
Voľno, teplo, voda, letná láska. Až na to, že tá moja ma akosi (stále) obchádza. :-D A tak...

4. Chystáš na blogu nejakú súťaž?
Určite áno. Pomaly sa blížia narodeniny blogu, no určite vymyslím aj niečo pred nimi. Alebo obe súťaže spojím a dočkáte sa dvojitej odmeny!

Fuu, a je to za mnou! 20 otázok dalo zabrať, preto nejdem menovať konkrétnych ľudí, ktorí sa tagu majú zúčastniť. Vyplňte ho, kto chcete. Rovnako vám nebudem dávať vlastné otázky. Ak chcete, môžete na pár odpovedať v komentároch. Alebo mi jednoducho napíšte, ako trávite leto, čo plánujete a na aké zaujímavé čítanie ste narazli. Enjoy your holiday! 

Komentáre

  1. 18 ročný cap, to aby som sa začala chystať do dôchodku, keď vravíš že toto je staroba :D. Myslím, že z TAGmi by si mal pokračovať.. už dlho som sa tak nezasmiala :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super , moc som sa nasmiala :'D A ja ze uz som s tymi obchadzajucimi letnými láskami sama uff :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Á ďalší Teen Wolf nadšenec! :) Na jakej sérií si ? +Chápem že sa tešíš na The maze Runner veď Dylan je úžasný! A k mojím prázdninám...kompletne sa nudím!Teda až do dnes :D Musela som makať celý deň!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. Tak to ešte nič nie je :D čakaj 3-tia je úplná pecka! A 4 začína veľmi dobre!

      Odstrániť
    2. Musím potvrdiť 3.séria je úžasná :3 A áno, 4 začína tiež veľmi dobre, som zvedavá ako to bude pokračovať :)

      Odstrániť
    3. Díky za návnadu, som zvedavý, veľmi :D

      Odstrániť
  5. Zase ten cap......... :D
    "Prázdninový kurz varenia a držania metly v ruke." :D som sa nasmiala :D aj ja to mám tak, ale doma a neostáva to len pri plánovaní :(
    Ale prefarbenie vlasov nie je zlý nápad, veď kto nemá rad avatarov :DD Ale fakt. Ja som si minule leto z blond prefarbila na ružovú. Tie pohľady ľudí na nezaplatenie :D
    Myslím, že tie letné lásky neexistujú, lebo aj mňa obchádza. :(( :D
    A ako trávim leto? Spánkom. O tretej vstanem z postele, možno niekam skočím, najskôr na pivo atd :D A už som aj stihla naraziť na zaujímavé čítanie, zamilovala som sa do knihy Veiled Innocence od Elly Frank.
    Ok, koniec môjho vyčerpávajúceho komentu :D ( pardon, sa nudím:D )

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rovnaké a predsa iné | VOX (Christina Dalcherová)

Si žena . Máš práva ako každá iná. Rodinu , deti, milujúceho manžela. Predsa len sa niečím od mužov odlišuješ. Za deň môžeš vysloviť iba sto slov . Vitaj vo svete Christiny Dalcherovej, ktorá napísala dystopický román VOX .  Doktorka Jean McClellanová , uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla . Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu . To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer . Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj. Ženám zakázali pracovať , vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto . Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami . A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, literatúra či reč . Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, te

Otec, ktorého nikdy nepoznala | recenzia knihy Keby som ťa našla (Ava Dellairová)

Cieľom azda každého spisovateľa je zaujať svojho čitateľa a prísť s niečím originálnym a pútavým. Fanúšikovia literatúry pre mladých môžu poznať Avu Dellaire najmä vďaka knihe Listy do neba , ktorá vyšla pred troma rokmi vo vydavateľstve Ikar . Dellaire v nej prišla s originálnym nápadom listov určených známym osobnostiam, ktorí už nežijú. Vo svojej druhej knihe autorka opäť prichádza s niečím nápaditým. Príbeh totiž vyrozprávala v dvoch líniách   –  z pohľadu sedemnásťročnej Angie a jej matky Marilyn, ktorá sa retrospektívne vracia do svojich sedemnástich, teda ešte pred narodením dcéry Angie.  Sedemnásťročná Angie žije len s mamou, otec zomrel ešte pred jej narodením . Mama o ňom takmer nehovorí, len sa zakaždým pri spomienke na lásku z mladosti rozplače . Jej dcéra dokonca nevie, ako otec vyzeral. Raz nájde v bielizníku hnedú obálku a pod ňou fotografiu. Je na nej usmiaty chlapec v objatí s veselým, bezstarostným dievčaťom . Dôjde jej, na koho sa pozerá. Nález Angie nedá

Keď v rukách držíte bohatstvo | Harry Potter fotočlánok

Pred pár dňami som vás informoval o tom, ako vydavateľstvo Ikar plánuje tretie vydanie Harryho Pottera - tentokrát v brožovanej väzbe s novými obálkami . Knihy uzreli svetlo sveta pred necelým týždňom a ja som sa postaral o to, aby som sa stal majiteľom prvých dvoch častí čo najskôr. Práve preto už dnes zdobia moju knižnicu a vždy keď okolo nej prechádzam, nemôžem sa vynadívať na ich obálky . Darmo, táto edícia sa grafikom naozaj podarila a zaujímavo vyzerá aj slovenské vydanie . Síce by som v takúto neskorú hodinu nemal, pripravil som pre vás obálkovú slintačku. Tak teda, dobrú chuť ! :-)           Určite väčšinu z vás poteší, že knihy sú pomerne kvalitné paperbacky , ktoré sa pri čítaní nelámu (pevne dúfam, že bude ich kvalita rovnaká aj pri štvrtej a piatej časti). Už teraz sa teším, kedy si na tieto knihy nájdem časť a budem mať možnosť si ich opäť prečítať - a tým pádom prežiť celé dobrodružstvo ešte raz. Kto sa ku mne pridá? :-) Leto je dosť dlhé, takže