Preskočiť na hlavný obsah

AUGUSTOVÉ knižné novinky

Podobne ako v júli, aj v auguste si pre nás pripravili vydavateľstvá poriadnu dávku skvelých kníh. Internetová senzácia After - Bozk, nová kniha od autorky Můj život u sousedů, slovenské vydanie Labyrintu, ale aj mnoho ďalších. Na ktoré knihy sa teda môžeme tešiť tento mesiac? 

J. Patterson & M. Paetro: Zpovědi podezřelé (3.8)
Když se Tandy jednoho dne probudí, zjistí, že její rodiče byli zavražděni. V tuto chvíli jsou jisté jen tři věci. Zaprvé byla nejspíš poslední, kdo je viděl naživu. Zadruhé seznam podezřelých zahrnuje pouze ji a její tři sourozence. A zatřetí – nemůže věřit nikomu, možná ani sama sobě. Jak se Tandy snaží očistit jméno své rodiny, začnou se jí vracet záblesky vzpomínek, o kterých ani netušila, že je má. A čím více proniká do rodinných tajemství, tím více se objevují nebezpečné a těžko uvěřitelné věci. A kdo ví, čeho jsou členové její rodiny skutečně schopní?! James Patterson je mistr detektivky pro dospělé a je to na jeho stylu znát. Umí báječně vykonstruovat a zaonačit zápletku tak, že budete napnutí jako špagáty až skoro do poslední stránky.

Jasinda Wilderová: Strácame sa v sebe (4.8)
Keď tragicky zomrel Kyle Calloway, jeho priateľka Nell bola spočiatku taká zronená, že sa k nej nikto nesmel priblížiť, ani jej najlepšia priateľka Becca de Rosová. Becca sa zo všetkých síl snažila Nell pomôcť prekonať žiaľ, ale ani ona nemá jednoduchý život a svoje pocity radšej nesmelo vkladá do veršov. Jason Dorsey, Kylov kamarát, talentovaný futbalista, pozval Nell na rande, to sa však nikdy nekonalo. Nell ho odmietla, a tak sa rozhodol pozvať na schôdzku jej najlepšiu priateľku, šestnásťročnú Beccu. Beccin prísny otec nesúhlasil, aby začala chodiť s chlapcom v takom mladom veku. A Jasonov otec, vojnový veterán, mal zas problém s alkoholom. Keď sa opil, svoj hnev namieril práve proti synovi. Obaja mladí ľudia si hľadajú svoje miesto v zložitom svete, v ktorom sa tragédie, trápenia a depresie striedajú s radosťou, nádejou a láskou.

James Dashner: Labyrint - Útek (11.8)
Keď sa Thomas preberie vo výťahu, jediné, na čo si spomína, je jeho krstné meno. Pamäť má prázdnu, ale nie je v tom sám. Keď sa dvere výťahu otvoria, obklopia ho cudzie deti a privítajú ho na Fleku, čo je široký otvorený dvor ohraničený kamennými stenami. Podobne ako Thomas, ani Flekári netušia, prečo alebo ako sa sem dostali. Vedia iba to, že každé ráno sa otvoria obrovské dvere do Labyrintu za múrmi Fleku a večer sa opäť zavrú. Flekári túžia vrátiť sa domov, ale zatiaľ nenachádzajú riešenie, ako sa dostať z labyrintu. Lenže potom sa niečo stane: hneď na druhý deň po Thomasovi príde na Flek dievča, úplne prvé. Zdá sa, že Thomas je dôležitejší, než sám tuší. Ale na to, aby zistil, kto vlastne je, musí najprv odhaliť temné tajomstvá pochované hlboko vo svojej mysli a bojovať o život so zlovestnými mechanickými tvormi v Labyrinte.

A. Martin-Lugand: Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu (12.8)
Dá sa zlomené srdce vyliečiť? Autorka tohto bestsellera vás zavedie do drsného, no čarokrásneho Írska, kde sa odohráva príbeh prirovnávaný k obľúbenému filmu Pod toskánskym nebom. Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu. Tak sa volala útulná literárna kaviarnička, ktorú vlastnila mladá Parížanka Diane. Žila si svoj šťastný život s malou dcérkou a milujúcim manželom, až kým jedného dňa tragédia nezlomila jej srdce. Vzala jej nielen tých najbližších, ale aj zmysel života. Zúfalá mladá žena sa na celé mesiace uzavrela pred svetom a márne hľadala nový zmysel života. Napokon sa rozhodla splniť sen svojho muža a odísť do Írska. Tam, na búrlivom a drsnom západnom pobreží, sa začína veľké dobrodružstvo. Do jej pochmúrneho života vstúpi záhadný fotograf Edward, a čudné veci, čo sa okolo neho dejú, konečne donútia Diane konať...

Jamie McGuireová: Sladké zabudnutie (13.8)
Nadmieru samostatná Camille Camlinová sa s radosťou vzdala detstva skôr, než sa stihlo skončiť. Pracovala ešte predtým, ako dostala vodičský preukaz, a po prvom ročníku na vysokej sa presťahovala do vlastného bytu. Cami neostáva okrem práce a školy čas na nič až dovtedy, kým po roku nemá prvý voľný víkend. Trenton Maddox, kráľ Východnej univerzity, chodil so spolužiačkami ešte predtým, ako skončil strednú. Chlapci ním chceli byť, dievčatá ho chceli skrotiť, no po tragickej nehode sa jeho život obrátil hore nohami. Odišiel zo školy, aby sa zbavil mučivej viny. Keď si už myslí, že jeho život sa vracia do normálnych koľají, všimne si Cami, ktorá sama sedí za stolom v bare Red Door. Keď sa však Maddox zamiluje, miluje naplno – napriek tomu, že vinou Cami sa jeho ťažko skúšaná rodina môže rozpadnúť.

Anna Toddová: After - Bozk (18.8.)
Tessa je slušne vychované dievča, ktoré randí s milým, spoľahlivým chlapcom. V živote má jasný cieľ, ambície a matku, ktorá dohliada, aby to tak zostalo. Lenže hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte narazí na Hardina, chalana so strapatými hnedými vlasmi, sebavedomým britským prízvukom a s pírsingom v pere a ten jej nabúra všetky ideály, v ktoré dovtedy verila. Hardin však zďaleka nie je ideál. Je drzý – dokonca až po hranicu krutosti. Vzhľadom na jeho správanie by ho Tessa mala nenávidieť. Stačí jediný bozk. Napriek bezohľadným spôsobom Tessa pociťuje neodbytné nutkanie preniknúť mu hlbšie pod kožu a pod nánosom lží objaviť skutočného Hardina. Prečo dovolí, aby jej ubližoval? Žeby v tom bola láska? Tessin život nikdy nebude taký ako predtým.

Abby Glines - Zájsť priďaleko (25.8)
On je bohatý syn rockera. Ona len nedávno prišla o mamu aj strechu nad hlavou. Blaire má len devätnásť, no prežila si svoje. Po matkinej smrti a splatení účtov za liečbu jej hrozí, že zostane na ulici. Preto potlačí hrdosť a s dvadsiatimi dolármi vo vrecku pricestuje za otcom na floridskú Rosemary Beach, aby ju na pár týždňov prichýlil. V luxusnom dome však nenájde muža, ktorý ju aj matku kedysi opustil, len jeho nevlastného syna Rusha. Od prvej chvíle je Blaire jasné, že medzi tamojšiu smotánku nezapadne, no ak nechce prespávať v aute, musí to vydržať, kým si nezarobí na vlastné bývanie. Rush je skazený a úžasný zároveň a k Blaire sa vôbec nehodí, ale aj napriek tomu sa jej pomaly dostáva po kožu. Ani ona nenecháva Rusha chladným, no hriechy mu bránia priblížiť sa k nej. Obom hrozí, že zájdu priďaleko...

Huntley Fitzpatricková - Čemu jsem věrila (26.8)
Román plný touhy a obtížných rozhodnutí od autorky knihy Můj život u sousedů. Gwen si vždycky představovala, jak jednoho krásného dne opustí ostrov, na kterém vyrůstala. Ostrov, kde se mimo letní sezonu nic zajímavého neděje, kde potkává stále ty samé tváře a kde se nic neutají. Ovšem toto léto bude vše jinak, protože na ostrov přijíždí na letní brigádu Cassidy Somers, kluk, kterého Gwen nechtěla nikdy vidět. Zatímco on je neuvěřitelně pohledný a pochází z bohaté rodiny, její rodiče se celý rok dřou, aby dokázali splatit účty za léčbu Gwenina bratra. Zdá se, že nemohou být odlišnější – navíc mezi nimi jako bouřkový mrak visí událost, která se stala na jaře a na niž by Gwen nejraději zapomněla. Ale společná brigáda a léto dokáží zázraky.

Maite Carranzová: Jedotatá slova (30.8)
Co se stalo patnáctileté Bárbaře Molinové? Nikdy se nenašlo její tělo, policie nezavřela žádného podezřelého a žádná stopa ve vyšetřování nikam nevedla. Ale stačí jeden telefonát a mnoha lidem se obrátí život naruby: komisaři Lozanovi, jenž odchází do důchodu, matce, která ztratila veškerou naději, že najde svou ztracenou dceru, dívce, která kdysi dávno zradila svou nejlepší kamarádku, jíž se už nestihla omluvit… protože Bárbara jednoho dne zmizela a nikdo doteď nezjistil kam a proč. Jedovatá slova jsou kronikou jednoho bouřlivého dne, v němž se ukáže, že Bárbara, kterou všichni považují za mrtvou, žije. A znovu začíná detektivní pátrání po únosci, rozplétá se 4 roky staré tajemství… tajemství, které je temnější, než si všichni mysleli. Protože pravdu bychom měli hledat na místě, kde by nás to nikdy nenapadlo. A někdy stačí do tmy okolo ní pustit jen trochu světla, aby se světu ukázala.

Komentáre

  1. A Voľba od Nicholasa Sparksa je kde?! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetky sa sem nezmestili, musel som niektoré menej zaujímavé vyselektovať :P :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rovnaké a predsa iné | VOX (Christina Dalcherová)

Si žena . Máš práva ako každá iná. Rodinu , deti, milujúceho manžela. Predsa len sa niečím od mužov odlišuješ. Za deň môžeš vysloviť iba sto slov . Vitaj vo svete Christiny Dalcherovej, ktorá napísala dystopický román VOX .  Doktorka Jean McClellanová , uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla . Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu . To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer . Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj. Ženám zakázali pracovať , vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto . Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami . A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, literatúra či reč . Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, te

Otec, ktorého nikdy nepoznala | recenzia knihy Keby som ťa našla (Ava Dellairová)

Cieľom azda každého spisovateľa je zaujať svojho čitateľa a prísť s niečím originálnym a pútavým. Fanúšikovia literatúry pre mladých môžu poznať Avu Dellaire najmä vďaka knihe Listy do neba , ktorá vyšla pred troma rokmi vo vydavateľstve Ikar . Dellaire v nej prišla s originálnym nápadom listov určených známym osobnostiam, ktorí už nežijú. Vo svojej druhej knihe autorka opäť prichádza s niečím nápaditým. Príbeh totiž vyrozprávala v dvoch líniách   –  z pohľadu sedemnásťročnej Angie a jej matky Marilyn, ktorá sa retrospektívne vracia do svojich sedemnástich, teda ešte pred narodením dcéry Angie.  Sedemnásťročná Angie žije len s mamou, otec zomrel ešte pred jej narodením . Mama o ňom takmer nehovorí, len sa zakaždým pri spomienke na lásku z mladosti rozplače . Jej dcéra dokonca nevie, ako otec vyzeral. Raz nájde v bielizníku hnedú obálku a pod ňou fotografiu. Je na nej usmiaty chlapec v objatí s veselým, bezstarostným dievčaťom . Dôjde jej, na koho sa pozerá. Nález Angie nedá

Keď v rukách držíte bohatstvo | Harry Potter fotočlánok

Pred pár dňami som vás informoval o tom, ako vydavateľstvo Ikar plánuje tretie vydanie Harryho Pottera - tentokrát v brožovanej väzbe s novými obálkami . Knihy uzreli svetlo sveta pred necelým týždňom a ja som sa postaral o to, aby som sa stal majiteľom prvých dvoch častí čo najskôr. Práve preto už dnes zdobia moju knižnicu a vždy keď okolo nej prechádzam, nemôžem sa vynadívať na ich obálky . Darmo, táto edícia sa grafikom naozaj podarila a zaujímavo vyzerá aj slovenské vydanie . Síce by som v takúto neskorú hodinu nemal, pripravil som pre vás obálkovú slintačku. Tak teda, dobrú chuť ! :-)           Určite väčšinu z vás poteší, že knihy sú pomerne kvalitné paperbacky , ktoré sa pri čítaní nelámu (pevne dúfam, že bude ich kvalita rovnaká aj pri štvrtej a piatej časti). Už teraz sa teším, kedy si na tieto knihy nájdem časť a budem mať možnosť si ich opäť prečítať - a tým pádom prežiť celé dobrodružstvo ešte raz. Kto sa ku mne pridá? :-) Leto je dosť dlhé, takže