Preskočiť na hlavný obsah

SEPTEMBROVÉ knižné novinky

Dnes sme sa prehupli do septembra, takže vás v nasledujúcom článku oboznámim s plánovanými septembrovými novinkami. Zajtra sa začína nový školský rok, takže to môže byť motiváciou začať naplno. :)

Vo vydavateľstve COOBOO pre nás pripravujú druhé pokračovanie Legendy, dystópiu Rebelové věčnosti a útlu knižku V pasti

Marie Lu - Legenda #2: Fenomén 
June a Day prichádzajú do Las Vegas a nepredstaviteľné sa stáva skutočnosťou – Vodca Primo umiera a vlády sa ujme jeho syn Anden. Republika sa tak ocitá ešte o krok bližšie k absolútnemu chaosu. Day však zo všetkého najviac túži zachrániť svojho malého brata, a tak mu nezostáva nič iné, než sa spojiť s Patriotmi. Tí im obom sľúbia pomoc pod jednou podmienkou – Day a June musia zabiť nového Vodcu. (2.9.)

G.Ruebenstrunk - Rebelové věčnosti 
Co když věčnost zmizí jediným mrknutím oka? Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti? A jak s tím vším souvisí Willis, který se o nic z toho nezajímá a pouze se raduje z právě získané svobody a vlastního bytu? Nakonec si však i on bude muset vybrat jednu ze znepřátelených stran. A rozhodně to nebude lehká volba, protože věci nejsou takové, jakými se zdají být… (16.9.)

Michael Northrop - V pasci 
Scotty a jeho kamoši Pete a Jason patria k posledným siedmim študentom, ktorí čakajú v budove svojej strednej školy, kým po nich niekto príde. Čoskoro im však dôjde, že im nezostáva nič iné, než v škole prenocovať. Čo z ich pohľadu vôbec nevyzerá ako zlý nápad, pretože tam s nimi zostali aj dve dievčatá. Zrazu však vypadne prúd a kúrenie prestane fungovať. Na opustenú budovu doľahne tma a chlad. Na streche sa hromadí sneh, ktorý ich môže každú chvíľu zavaliť. Dni plynú, snehové záveje sú vyššie a vyššie, v škole je šialená zima, trápi ich hlad a nešťastné myšlienky. Všetci si uvedomia, že nastáva boj o holý život a že budú musieť učiniť najťažšie rozhodnutie vo svojich životoch. (31.9)

Z vydavateľstva Ikar môžete očakávať Temnú hrdinku, ktorá síce mala vyjsť minulý mesiac, ale jej vydanie sa nakoniec presunulo. 

Abigail Gibbsová - Temná hrdinka
Polnočné Trafalgarské námestie. Mladá Violet je svedkom pološialeného vyčíňania upírov a od tejto chvíle sa stáva figúrkou v desivej hre plnej intríg. Z upírskeho sídla už niet úniku a každá snaha je márna. Iba ak... Temný, krvilačný svet plný prepychu a bohatstva však začína mladú smrteľníčku čoraz viac priťahovať. Zrádza ju vlastné srdce, opantané diabolsky príťažlivým Kasparom Varnom, následníkom upírskeho trónu. Je sexi, je nebezpečný, je tajomný – a pre Violet sa onedlho stane všetkým. Čo môže zajatkyňa urobiť, aby na ňu upír hľadel ako na príťažlivú ženu? Ich svety sú však príliš vzdialené a kruté odhalenie rodinného tajomstva všetko komplikuje. Táto vášeň bude mať brutálne následky. (10.9)

Vo vydavateľstve Slovart vychádza nová séria od úspešnej Alyson Noël - Hľadači duší: Osud.

Alyson Noël - Hľadači duší #1Osud
Od autorky úspešnej série Nesmrteľní prichádza nová štvordielna séria o šamanizme, démonoch a neopakovateľnej lovestory, ktorá vás chytí za srdcia. Toto sú Hľadači duší. Daire Santosová asi nemá všetkých päť pokope. Posmievajú sa jej havrany, prenasledujú ju zvláštne žiariaci ľudia, čas sa okolo nej bez varovania zastavuje a v snoch ju máta neuveriteľne nádherný chlapec s nebesky modrými očami. Dairina matka sa bojí o mentálne zdravie svojej dcéry, a tak ju posiela k starej mame, ktorú nikdy v živote nestretla. K žene, ktorá v jej predstavách a snoch rozozná volanie jej osudu. Daire je totiž Hľadačka duší, dokáže prechádzať svetom živých i mŕtvych. V zabudnutej dedine v Novom Mexiku sa Daire vydáva na cestu za svojím mystickým dedičstvom. Celý jej svet sa otriasa, keď stretne Dacea - chlapca zo svojich snov. A je len na Daire, aby zistila, či je Dace ten, s ktorým ju spojil osud, alebo je spojencom nepriateľa, ktorého je jej súdené zničiť. (30.9)

Komentáre

  1. Presne. Ja som Temnú hrdinku aj s Osudom pchala do článku minulý mesiac a vtedy z toho nič nebolo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie som si istý, či Osud vyjde, pretože tie vydania sa stále posúvajú... Tak či tak sa to dostane ku nám až v októbri. :)

      Odstrániť
  2. Temná hrdinka. Tu jsem teď vyhrála v Praze na knižním srazu, v čechách jí naštěstí už máme. Takže hned jako dočtu první díl Malazské knihy padlých, tak se vrhnu na ní. Ještě teda musím jednu knížku do školy, no, uvidím. :) Fenomén má hezkou obálku, asi si o té sérii zjistím víc.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

SÚŤAŽ: Veľkonočný knižný hop

Priznávam, že čo sa týka súťaží, môj blog na tom vie byť dosť biedne. Pár dní pred dneškom som sa rozhodol vás potešiť a aj tento Veľkonočný hop (ktorý usporadúva Knižní doupě )   mi to pomôže zrealizovať. A tentokrát poteším nielen Slovákov , ale aj českých čitateľov môjho blogu. Keď už je tá Veľká noc! :D :D Inak, dievčatá, užite si ju :D A o čo sa bude súťažiť? Keďže v Česku POTOMKOVIA zatiaľ nevyšli a u nás je tomu už  nejaký ten piatok, rozhodol som sa do súťaže vložiť práve Partials - Potomkovia  od Dana Wellsa . Vopred ďakujem za zapojenie do súťaže a prajem vám veľa šťastia :) A šťastie môžete skúsiť aj na ďalších 11tich blogoch, ktoré nájdete v linkovači na konci článku.  Pravidlá súťaže: Do súťaže sa môžu zapojiť aj slovenskí, aj českí čitatelia blogu.  Podmienkou je ale nasledovanie môjho blogu . Ak nasledovateľmi nie ste, môžete tak urobiť v pravom bočnom paneli: Následníci, pripojiť sa k tejto lokalite.  Súťaž trvá od dnes, 1.4. a končí 14.4.20

RECENZIA: Mesto kostí (Cassandra Clare)

Upíri, vlkolaci, bosoráci či  Tieňolovci... Kto nás ochráni pred  Pätnásťročná Clary Frayová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov ? Azda sa v našich končinách nenájde človek, ktorý ešte nepočul o sérii Nástroje smrteľníkov a knihe Mesto kostí , ktorá si medzi nami - knihomoľmi, získala skromný titul  jedna z najlepších . Práve sa pýtam - nie náhodou najlepšia ? A naozaj, Cassandra dokázala niečo neuveriteľné a jej dielo ide príkladom pre húfy

O tom, ako rýchlo plynie čas | Štvrté narodeniny blogu My World of Books (súťaž)

Až v sobotu večer pri pohľade na stužku , ktorú mi triedna pripla na oblek, som si naozaj uvedomil, že tento rok maturujem a o malú chvíľu opustím brány gymnázia. Je neuveriteľné, ako rýchlo plynie čas a ako sa každým dňom stávame o niečo staršími. Presne pred štyrmi rokmi som sa rozhodol založiť si knižný blog na blogspote a vstúpiť tak do komunity milovníkov kníh, čítania a ľudí, ktorí sa chcú podeliť o svoje pocity s ostatnými. V tej chvíli sa mi ani nesnívalo o tom, že budem o štyri roky písať tento článok a že vďaka blogu spoznám toľko úžasných kamarátov. No môžete za to najmä vy, moji verní čitatelia . Práve kvôli vám ma baví to, čo robím, a každý jeden komentár pod článkom mi dodáva chuť v tom ďalej pokračovať. Veď ako povedala naša profesorka, 4 roky zo života len tak nevymažete! :-) Hoci väčšinu z vás určite zaujíma súťaž , ku ktorej sa pomaly ale isto schyľuje, nedá mi len tak pozabudnúť na všetky veci , ktoré by som chcel v tomto článku spomenúť. Síce sa v posle