Preskočiť na hlavný obsah

Moja knižnica po roku

Pravdupovediac, keby som minulý týždeň nevidel príspevok na jednom blogu, úplne by som na projekt Kúzelná knihovnička, ktorý usporadúva Abyss, zabudol. Aaa tak som sa donútil, utrel vianočnú vrstvičku prachu (žartujem :D) a všetko vám to nafotil.

Rok 2013 bol plodný - veď sám goodreads tvrdí, že som si rozšíril obzor o nových 80 kníh, čo je pre bežného smrteľníka neuveriteľné číslo. Do nového roku budem musieť nájsť nové riešenie, kam ďalšie kúsky pchať, pretože pôvodná knižnica sa už prehýba a viac neznesie. :D Pravdepodobne však vypracem staré zošity (vpravo dole), no to bude opäť riešenie iba na určitú chvíľu.  

Na najvyššej poličke môžete vidieť knižky vydavateľstva Fragment a prevažne Upírske denníky a hneď pod ňou dlhokánske Ikarovky. O priečku nižšie sa týči Twilight a zbierka diel Cassandry Clare s Marou Dyerovou. Hneď pod nimi začína pestrofarebná zmeska young adultoviek, ktoré budete môcť vidieť aj na detailejších fotkách. V časti napravo môžete vidieť celú série Harryho a pod ním "ten zvyšok", kam dopĺňam to, čo sa mi do hlavnej poličky nezmestí. Minulý týždeň dokonca vznikla pri angry birds prasati pseudopolička, ktorá je zmeskou všetkého, čo bolo naukladané v medzerách medzi poličkami. A teraz sľúbený detailnejší pohľad :)


Komentáre

  1. Teda, to je knihovna! Sice moc společných knih nemáme, dávám přednost jinému žánru, ale vypadá to krásně. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No, já zírám. :) to není knihovnička, to je pořádná knihovna! (S velkým Ká)
    Sen! :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred takými dvoma rokmi by som aj ja povedal, že je to sen a nie skutočnosť :) Dnes sa už stala neodmysliteľnou súčasťou mojej izby :))

      Odstrániť
  3. Absolútne skvelá knihovníčka! :D Úplne môj sen :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéj, tiež chcem takú veľkú knižnicu :D Ja mám väčšinou kopčeky, takže to tak pekne nevypadá :D Len už ich nemám kde pchať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Páni! No tak to bych si taky nechala líbit, já se musím spokojit s jednou poličkou, kam se už nic nevejde :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvidíš, o rok budeš mať možno dvojnásobný počet poličiek. (Ak do tejto pripočítaš ešte aj okná a stoličku, tak ti vyjde pekné číslo :P :D)

      Odstrániť
  6. tak toto ti neskutočne závidím, mať toľko kníh si pískam :D proste wow :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Knižnicu ti závidím :D ujo by mi mal spraviť, lebo je stolár, no ja pevne verím, že je doteraz v lese ako sľubný strom :D pravdepodobne si ich kúpim.. :D a už sa neviem dočkať kedy si ju zostavím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Opravdu moc pěkná knihovnička! Hlavně krásně plná. :D :) A fascinuje mě to množství Upířích deníků. Já jsem si vůbec neuvědomila, že je jich už tolik! A taky jsem si nikdy neuvědomila, že vaše vydání Dokonalého páru je tak vysoké! Docela rozdíl oproti vydání českému, jop. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď mám pravdu povedať, tak vám naozaj závidím, že máte všetky z Knižného Klubu v jednej veľkosti. :) Takú výšku mám najradšej, hentie veľké veľmi nemusím :)

      Odstrániť
  9. Wow! Krásné knihy! :-) Kéž bych měla také tak velkou knihovnu! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Možno máme pár rovnakých kníh, ale to nie je podstatné! :D My máme rovnakú poličku! (síce tá moja je podstatne prázdnejšia)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Páni, páni, páni!
    Nejsem schopná zformulovat normální komentář, prostě ti závidím a chci taky takovou :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Musím povedať že závidím. Ja beriem ako povinnosť mať takúto knižnicu doma.
    Zaujímalo by ma.... Čo nato hovoria tvoji rodičia? Podporujú ťa v tom? :)
    Ja som si na Vianoce kúpila dve knižky a mama mi rovno zakázala kupovať ďalšie. A myslím že to je to najhoršie čo sa môže čitateľovi stať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, moji rodičia... :D Tí veľmi teda nadšení nie sú - a veľakrát pri dávaní mi peňazí nezabudnú poznamenať: "A nie že si kúpiš ďalšie knihy!" :D Takže tak no. Ale snažím sa to už obmedzovať, lebo ani v izbe už miesto nie je. :)

      Odstrániť
  13. Bože, aká závisť! =) Toľko skvelých kníh a hlavne dokončené série =) Skoro to vyzerá ako v kníhkupectve. Krásne to vyzerá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Chlapec v pásikavom pyžame (J. Boyne)

Len si zaspomínajte, akí ste boli v deviatich rokoch . Lepili ste si tetovačky na ruku, rozčuľovali sa nad legom, ktoré nie a nie postaviť alebo ste plakali nad rozbitým kolenom ? To je realita každého z nás . Teda... skoro každého. Bruno také šťastie nemal. Jeho otec dostal pracovné miesto ďaleko od svojej rodiny , a tak sa všetci sťahujú do zvláštneho miesta, ktoré sa Brunovi ani trochu nepáči. Nie je tam nikto, s kým by sa mohol hrať a podeliť sa o svoje zážitky. Ako poriadny dobrodruh zbožňuje objavovanie nových vecí a plot , ktorý sa tiahne kam mu len oko dovidí, ihneď upriami jeho pozornosť . Keď však objaví ďalšieho chlapca , jeho tajné prechádzky naberú úplne nový rozmer.  Už na začiatku by som rád povedal, že neznášam vojny a aj keď so mnou budú mnohí nesúhlasiť, zastávam názor, že ľudská hlúposť a chamtivosť nemá konca kraja . Anotácia tohto príbehu však nedokáže opísať všetky pocity , ktoré pri čítaní Chlapca v pásikavom pyžame zažijete. Nie, nie je to obyčajný

RECENZIA: Tí, ktorí zlyhali (M. Hjorth, H. Rosenfeldt)

Prvú obeť vraha objavili v opustenej budove školy. Známa televízna hviezda bola priviazaná k stoličke a obrátená tvárou k stene. Na krku mala štítok s nápisom „neprospel“ a v hlave otvor po strele z jatočnej pištole. Na operadle stoličky bol pripevnený niekoľkostranový vedomostný test. Súdiac podľa počtu chybných odpovedí, obeť pravdepodobne zlyhala v najdôležitejšej skúške svojho života. Nebezpečný páchateľ je čoraz odvážnejší, obetí pribúda . Zdá sa, že kriminalisti z Riksmordu majú do činenia s inteligentným, no zjavne chorým človekom , ktorého ženie nenávisť k povrchným idolom súčasnej doby. Lenže dôkazy im chýbajú a stopy unikajú. Žeby kľúčom k objasneniu prípadu bola anonymná osoba, na ktorú Sebastian Bergman náhodou natrafí v chatovacej miestnosti?  Tí, ktorí zlyhali sú v poradí piatou knihou zo série Sebastiana Bergmana , ktorá vyšla v slovenčine. Do jej čítania som sa púšťal s očakávaním, keďže sa mi predošlé diely veľmi páčili . Aj napriek tomu, že patria do kat

Veronica Roth - Divergencia

Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...  Veronica Roth je len 23 ročná americká spisovateľka. V tomto veku sa jej však podarilo napísať dielo, ktoré ohúrilo čitateľov celého sveta. Jej debut je číslom jeden v rebríčku fantasy kníh na GoodReads za rok 2011. A majstrovské dielo sa dočkalo aj slovenského prekladu. A