Preskočiť na hlavný obsah

Čo pripravuje Fragment?

Včera sa na webovej stránke Vydavateľstva Fragment objavila verzia edičného plánu pre Čechov. Krátko po tom - na bratskej verzii e-shopu - i tá slovenská. Na čo sa teda môžeme tešiť? Varujem, nie je toho málo. 

AUGUST a SEPTEMBER
Jill Hathaway - Očami vraha
Stredoškoláčka Sisa žije len so svojím otcom a mladšou sestrou, jej matka pred rokmi zomrela na rakovinu. Sisa trpí ojedinelou poruchou - narkolepsiou - poruchou spánku. Občas upadne do bezvedomia a ocitne sa dočasne v tele niekoho iného a jeho očami potom vníma svet. Jedného dňa sa ocitne v koži vraha, ktorý zabil kamarátku jej sestry. Krátko potom zomrie ďalšie dievča zo skupiny roztlieskavačiek a Sisa sa obáva, že ďalšia na rade bude jej sestra. Rozhodne sa vraha vypátrať na vlastnú päsť... Vyšlo 22.augusta na 272 stranách.

Christy Readeke - Mayské proroctvo: Zápas o osud ľudstva

Šestnásťročná Caity trávi prázdniny na starom hrade v Škótsku. Na stene svojej izby objaví tajomné znaky, ktoré sa jej postupne podarí rozlúštiť. Ide o staré mayské proroctvo. Dozvedá sa z neho, že v osude ľudstva má zohrať neľahkú úlohu spojenú s množstvom nebezpečných situácií. Caity sa musí rozhodnúť, či má na to dosť odvahy a síl. Vyšlo 22.augusta na 336 stranách.


Gabriella Poole - Akadémia temna 2: Nebezpečné putá
Tento semester sa tajuplná Darkova akadémia sťahuje do New Yorku a Casie Bellová už nie je nevinný nováčik. Je silná, odhodlaná a skrýva svoje vlastné tajomstvá. Cassie bola totiž uvedená do sveta Vyvolených a musí sa vyrovnať so svojimi ohromujúcimi schopnosťami, nebezpečným milostným vzťahom a zlovoľným duchom vo svojom vnútri, ktorý si žiada potravu. Keď sa vráti starý nepriateľ a prahne po pomste, Cassie spadne na samotné dno. Zachráni svojich priateľov od strašného osudu, ktorý ich čaká alebo ich zničí, aby spasila samú seba?Kdekoľvek sa objaví Darkova akadémia, tam je smrť veľmi blízko... Vyjde 15. septembra na 272 stranách

OKTÓBER

Lisa McMann - V zajatí snov 3: Osudové rozhodnutie

Janie si myslela, že vie, čo ju v budúcnosti čaká. A myslela si, že sa s tým zmierila. Ale neznesie pomyslenie, že sťahuje Cabela so sebou. Vie, že Cabel s ňou zostane, napriek tomu, čo vidí v jeho snoch. Napadne jej jediný spôsob ako mu dopriať život, ktorý si zaslúži – musí zmiznúť. Budúcnosť, pred ktorou Janie stojí, má zrazu zlovestný háčik a jej možnosti sú ešte chmúrnejšie než si kedy vedela predstaviť. Úplne sama si musí vybrať medzi dvoma zlami. A jej čas sa blíži… Presný dátum vydania ešte nie je známy. Vyjde na 232 stranách.


Eden Maguire - Krásni a mŕtvi 4: Phoenix

Jonas, Arizona, Summer – všetkým trom mŕtvym spolužiakom pomohla Darina vyriešiť tajomstvo ich smrti, aby ich duše mohli odísť na večnosť v pokoji. Teraz je na rade ten posledný a najdôležitejší: Krásny mŕtvy Phoenix, Darinin chlapec, jej najväčšia láska. Bol dobodaný v bitke na benzínke. Kto je jeho vrah? Darina vie, že mu musí pomôcť. Ale tiež vie, že tentoraz s ním rozlúči navždy. Čas beží, Darinu opúšťajú sily, nenachádza u nikoho pomoc, dokonca samotný Phoenix akoby nechcel spoznať pravdu. Porazí láska smrť? Vyjde 2.októbra na 280 stranách.


Manuela Martini - Mrazivé leto
Pätnásťročná Lyra sa teší na prázdniny, lenže sa stane niečo neočakávané: jej spolužiačku nájdu mŕtvu. Lyre a jej kamarátom sa zdá, že polícia nekoná dosť pružne, chcú preto prísť vražde na kĺb. Aj keď Lyrina mama netuší, čo jej dcéra podniká, Lyre sa zdá, že sa správa divne: odmieta hovoriť o minulosti, keď Lyrina staršia sestra zomrela pri autonehode. Lenže Lyra je presvedčená, že jej sestra žije. Keď po nej pátra, narazí na pochmúrne tajomstvo svojej rodiny. Pritom netuší, že aj jej život je v ohrození… Presný dátum ešte nie je známy. Vyjde na 176 stranách.


Lotte Kinskofer - Zločin: Čierny sneh
Kto je v skutočnosti páchateľ a kto obeť? Nikdy nedaj na prvý dojem, zdanie často klame… Larin brat Simon zmizol bez stopy. Nikto netuší prečo ani polícia nemá žiadne vysvetlenie. Lara sa rozhodne pátrať na vlastnú päsť a zistí zvláštne veci, ktoré sa k jej predstave o Simonovi vôbec nehodia. Medzitým sa po mestečku začnú šíriť divoké špekulácie a klebety. Hovorí sa o násilí, drogách a vydieraní. Bol Simon páchateľ alebo obeť? Lara je odhodlaná zistiť pravdu za každú cenu!
Presný dátum ešte nie je známy. Vyjde na 192 stranách.


Bettina Belitz - Ukradnuté sny
Sedemnásťročná Elisabeth Sturmová je naštvaná hádam na celý svet. Kvôli rodičom sa musela presťahovať, prišla o všetky kamarátky, a navyše tu na vidieku nie je takmer žiadna príležitosť na zábavu. Všetko však zmení stretnutie s Colinom. Prečo ju tento odmeraný a chladný chalan od začiatku priam neuveriteľne priťahuje, to si sama nedokáže vysvetliť. Je pre ňu jednou obrovskou hádankou. Aké je jeho tajomstvo? Čo skrýva? Svojím pátraním odhalí Elisabeth pravdu nielen o Colinovi, ale aj o vlastnej rodine a zistí, že im všetkým hrozí obrovské nebezpečenstvo. Vyjde na 464 stránkach, ale dátum ešte nie je známy.


L.J.Smith - Temné vízie 3: Vášeň
Kaitlyn a jej priatelia vlastnia úlomok čistého kryštálu od Bratstva. Ním by mohli zničiť ohavný kryštál pána Zetesa, pomocou ktorého jeho majiteľ pácha mnoho zla. Nevedia však, kde pán Zetes kryštál ukrýva, ani ako sa k nemu nebadane dostať. Kait sa preto vracia do Zetesovho Inštitútu ako špión. Pritom si stále nie je istá, či v skutočnosti miluje Roba alebo Gabriela… Presný dátum vydania nie je známy, no knižka vyjde na 256 stranách.




L.J.Smith - Ríša temnoty 1: Tajomstvá upírov 
Šestnásťročná stredoškoláčka Poppy sa dozvedá, že trpí rakovinou slinivky brušnej a zostáva jej pár týždňov života. Musí sa zmieriť s ortieľom neúprosnej diagnózy alebo existuje možnosť záchrany? James, Poppin priateľ, ktorý ju tajne miluje, jej ponúkne nesmrteľnú existenciu v Ríši temnoty. Zákon Ríše temnoty je absolútne jasný: ľudia sa nikdy nesmú dozvedieť, že ríša existuje, a jej príslušníci sa nesmú zamilovať do človeka. Porušenie zákona má strašné následky. Vyjde na 248 stranách.



L.J.Smith - Upírske denníky 11: Znovuzrodenie 
Elena Gilbertová a jej priatelia zachránili svoje mesto Fell‘s Church pred zlými silami odhodlanými zničiť ich, lenže za jeho oslobodenie zaplatili vysokú cenu – Damonov život. Damonova smrť všetko zmenila. Elena so Stefanom konečne môžu byť spolu. Dokáže však Elena na Damona zabudnúť? Zatiaľ čo sa jej po nociach sníva o tom, že sa s Damonom stretáva, okolo Fell‘s Church sa sťahujú ďalšie temné sily, horšie, než kedykoľvek predtým, pretože napádajú priamo ľudské srdcia… Vyjde na 320 stranách 15. októbra. 


NOVEMBER

L.J.Smith - Upírske denníky 12: Fantóm 
Damon žije! Už to nie je len postava zo snov, skutočný, živý Damon so svojím typickým sarkastickým úsmevom sa objaví pri Eleninej posteli, aj keď pre ostatných zostáva naďalej mŕtvy. Medzitým Elenu a jej priateľov vo Fell‘s Church ohrozuje neznámy fantóm, ktorý sa živí negatívnymi emóciami a stále silnie. Podnecuje vo všetkých tie najhoršie vlastnosti a najmä žiarlivosť. Damon a Stefan sa pod jeho vplyvom znovu obracajú proti sebe. Podarí sa Elene zabrániť ďalšiemu konfliktu medzi bratmi? Nájdu v sebe dosť sily, aby fantóm premohli? Vyjdu na 256 stranách. 

Tak, a ste na konci! Toho teda je, však? Osobne si myslím, že nebolo najlepšie rozhodnutie napchať 9/10 kníh na október. Mohli sa trochu rozmiestniť až do konca roka, pretože v tomto prípade znamená, že november a december budú zívať prázdnotou. Dobrým riešením by bolo knižky si rozplánovať na viac mesiacov, tak to mám v pláne urobiť ja, keďže ich je nespočetne veľa a väčšinu z vyššie menovaných si chcem prečítať. Anotácie sú lákavé, čo poviete? A keďže väčšina z nich nemá ani 300 strán, každú zhlneme za pár popoludní :)

Zdroj informácii pochádza zo spomínaného edičného plánu, prelistovať si ho môžete TU

Komentáre

  1. Fragment to letos docela rozjíždí, mezi těmito knihami je hned několik kousků, které si rozhodně chci přečíst :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, ja tiež. Okrem pokračovania Upírskych denníkov a tej jej novej série asi všetky. :) Uvidím :)

      Odstrániť
  2. V zajatí snov 3 a Temné vízie 3 sa teším, aj keď od TV neočakávam veľa...ale dočítam sériu 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne, aj ja :)
      ja chcem dočítať aj ostatné, takže sa tiež teším :)

      Odstrániť
  3. Záplava Smithovej.:DD Vyslovene neplánujem čítať nič z toho, ale zmeniť sa to môže.=)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja od smithovej len dočítam Temné vízie a Stefanove denníky. Ale tie by sa pod ňu ani rátať nemali, keďže ich vôbec nepísala ona. No ostatné vyzerajú zaujímavo :)

      Odstrániť
  4. Vidím to, co vrah a Mayské proroctví už mám doma. Knih Temná akademie, Krásní mrtví a Temné vize se nemohu dočkat. A určitě nepohrdnu a přečtu si i Mrazivé léto, taky ještě váhám nad dalšími dvěma knihami. Jo je toho moc + ještě škola, no snad to zvládnu :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rovnaké a predsa iné | VOX (Christina Dalcherová)

Si žena . Máš práva ako každá iná. Rodinu , deti, milujúceho manžela. Predsa len sa niečím od mužov odlišuješ. Za deň môžeš vysloviť iba sto slov . Vitaj vo svete Christiny Dalcherovej, ktorá napísala dystopický román VOX .  Doktorka Jean McClellanová , uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla . Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu . To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer . Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj. Ženám zakázali pracovať , vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto . Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami . A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, literatúra či reč . Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, te

Otec, ktorého nikdy nepoznala | recenzia knihy Keby som ťa našla (Ava Dellairová)

Cieľom azda každého spisovateľa je zaujať svojho čitateľa a prísť s niečím originálnym a pútavým. Fanúšikovia literatúry pre mladých môžu poznať Avu Dellaire najmä vďaka knihe Listy do neba , ktorá vyšla pred troma rokmi vo vydavateľstve Ikar . Dellaire v nej prišla s originálnym nápadom listov určených známym osobnostiam, ktorí už nežijú. Vo svojej druhej knihe autorka opäť prichádza s niečím nápaditým. Príbeh totiž vyrozprávala v dvoch líniách   –  z pohľadu sedemnásťročnej Angie a jej matky Marilyn, ktorá sa retrospektívne vracia do svojich sedemnástich, teda ešte pred narodením dcéry Angie.  Sedemnásťročná Angie žije len s mamou, otec zomrel ešte pred jej narodením . Mama o ňom takmer nehovorí, len sa zakaždým pri spomienke na lásku z mladosti rozplače . Jej dcéra dokonca nevie, ako otec vyzeral. Raz nájde v bielizníku hnedú obálku a pod ňou fotografiu. Je na nej usmiaty chlapec v objatí s veselým, bezstarostným dievčaťom . Dôjde jej, na koho sa pozerá. Nález Angie nedá

Keď v rukách držíte bohatstvo | Harry Potter fotočlánok

Pred pár dňami som vás informoval o tom, ako vydavateľstvo Ikar plánuje tretie vydanie Harryho Pottera - tentokrát v brožovanej väzbe s novými obálkami . Knihy uzreli svetlo sveta pred necelým týždňom a ja som sa postaral o to, aby som sa stal majiteľom prvých dvoch častí čo najskôr. Práve preto už dnes zdobia moju knižnicu a vždy keď okolo nej prechádzam, nemôžem sa vynadívať na ich obálky . Darmo, táto edícia sa grafikom naozaj podarila a zaujímavo vyzerá aj slovenské vydanie . Síce by som v takúto neskorú hodinu nemal, pripravil som pre vás obálkovú slintačku. Tak teda, dobrú chuť ! :-)           Určite väčšinu z vás poteší, že knihy sú pomerne kvalitné paperbacky , ktoré sa pri čítaní nelámu (pevne dúfam, že bude ich kvalita rovnaká aj pri štvrtej a piatej časti). Už teraz sa teším, kedy si na tieto knihy nájdem časť a budem mať možnosť si ich opäť prečítať - a tým pádom prežiť celé dobrodružstvo ešte raz. Kto sa ku mne pridá? :-) Leto je dosť dlhé, takže