Preskočiť na hlavný obsah

Moja knižnica po roku

Pravdupovediac, keby som minulý týždeň nevidel príspevok na jednom blogu, úplne by som na projekt Kúzelná knihovnička, ktorý usporadúva Abyss, zabudol. Aaa tak som sa donútil, utrel vianočnú vrstvičku prachu (žartujem :D) a všetko vám to nafotil.

Rok 2013 bol plodný - veď sám goodreads tvrdí, že som si rozšíril obzor o nových 80 kníh, čo je pre bežného smrteľníka neuveriteľné číslo. Do nového roku budem musieť nájsť nové riešenie, kam ďalšie kúsky pchať, pretože pôvodná knižnica sa už prehýba a viac neznesie. :D Pravdepodobne však vypracem staré zošity (vpravo dole), no to bude opäť riešenie iba na určitú chvíľu.  

Na najvyššej poličke môžete vidieť knižky vydavateľstva Fragment a prevažne Upírske denníky a hneď pod ňou dlhokánske Ikarovky. O priečku nižšie sa týči Twilight a zbierka diel Cassandry Clare s Marou Dyerovou. Hneď pod nimi začína pestrofarebná zmeska young adultoviek, ktoré budete môcť vidieť aj na detailejších fotkách. V časti napravo môžete vidieť celú série Harryho a pod ním "ten zvyšok", kam dopĺňam to, čo sa mi do hlavnej poličky nezmestí. Minulý týždeň dokonca vznikla pri angry birds prasati pseudopolička, ktorá je zmeskou všetkého, čo bolo naukladané v medzerách medzi poličkami. A teraz sľúbený detailnejší pohľad :)


Komentáre

  1. Teda, to je knihovna! Sice moc společných knih nemáme, dávám přednost jinému žánru, ale vypadá to krásně. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No, já zírám. :) to není knihovnička, to je pořádná knihovna! (S velkým Ká)
    Sen! :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred takými dvoma rokmi by som aj ja povedal, že je to sen a nie skutočnosť :) Dnes sa už stala neodmysliteľnou súčasťou mojej izby :))

      Odstrániť
  3. Absolútne skvelá knihovníčka! :D Úplne môj sen :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéj, tiež chcem takú veľkú knižnicu :D Ja mám väčšinou kopčeky, takže to tak pekne nevypadá :D Len už ich nemám kde pchať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Páni! No tak to bych si taky nechala líbit, já se musím spokojit s jednou poličkou, kam se už nic nevejde :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvidíš, o rok budeš mať možno dvojnásobný počet poličiek. (Ak do tejto pripočítaš ešte aj okná a stoličku, tak ti vyjde pekné číslo :P :D)

      Odstrániť
  6. tak toto ti neskutočne závidím, mať toľko kníh si pískam :D proste wow :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Knižnicu ti závidím :D ujo by mi mal spraviť, lebo je stolár, no ja pevne verím, že je doteraz v lese ako sľubný strom :D pravdepodobne si ich kúpim.. :D a už sa neviem dočkať kedy si ju zostavím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Opravdu moc pěkná knihovnička! Hlavně krásně plná. :D :) A fascinuje mě to množství Upířích deníků. Já jsem si vůbec neuvědomila, že je jich už tolik! A taky jsem si nikdy neuvědomila, že vaše vydání Dokonalého páru je tak vysoké! Docela rozdíl oproti vydání českému, jop. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď mám pravdu povedať, tak vám naozaj závidím, že máte všetky z Knižného Klubu v jednej veľkosti. :) Takú výšku mám najradšej, hentie veľké veľmi nemusím :)

      Odstrániť
  9. Wow! Krásné knihy! :-) Kéž bych měla také tak velkou knihovnu! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Možno máme pár rovnakých kníh, ale to nie je podstatné! :D My máme rovnakú poličku! (síce tá moja je podstatne prázdnejšia)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Páni, páni, páni!
    Nejsem schopná zformulovat normální komentář, prostě ti závidím a chci taky takovou :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Musím povedať že závidím. Ja beriem ako povinnosť mať takúto knižnicu doma.
    Zaujímalo by ma.... Čo nato hovoria tvoji rodičia? Podporujú ťa v tom? :)
    Ja som si na Vianoce kúpila dve knižky a mama mi rovno zakázala kupovať ďalšie. A myslím že to je to najhoršie čo sa môže čitateľovi stať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, moji rodičia... :D Tí veľmi teda nadšení nie sú - a veľakrát pri dávaní mi peňazí nezabudnú poznamenať: "A nie že si kúpiš ďalšie knihy!" :D Takže tak no. Ale snažím sa to už obmedzovať, lebo ani v izbe už miesto nie je. :)

      Odstrániť
  13. Bože, aká závisť! =) Toľko skvelých kníh a hlavne dokončené série =) Skoro to vyzerá ako v kníhkupectve. Krásne to vyzerá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rovnaké a predsa iné | VOX (Christina Dalcherová)

Si žena . Máš práva ako každá iná. Rodinu , deti, milujúceho manžela. Predsa len sa niečím od mužov odlišuješ. Za deň môžeš vysloviť iba sto slov . Vitaj vo svete Christiny Dalcherovej, ktorá napísala dystopický román VOX .  Doktorka Jean McClellanová , uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla . Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu . To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer . Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj. Ženám zakázali pracovať , vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto . Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami . A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, literatúra či reč . Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, te

Otec, ktorého nikdy nepoznala | recenzia knihy Keby som ťa našla (Ava Dellairová)

Cieľom azda každého spisovateľa je zaujať svojho čitateľa a prísť s niečím originálnym a pútavým. Fanúšikovia literatúry pre mladých môžu poznať Avu Dellaire najmä vďaka knihe Listy do neba , ktorá vyšla pred troma rokmi vo vydavateľstve Ikar . Dellaire v nej prišla s originálnym nápadom listov určených známym osobnostiam, ktorí už nežijú. Vo svojej druhej knihe autorka opäť prichádza s niečím nápaditým. Príbeh totiž vyrozprávala v dvoch líniách   –  z pohľadu sedemnásťročnej Angie a jej matky Marilyn, ktorá sa retrospektívne vracia do svojich sedemnástich, teda ešte pred narodením dcéry Angie.  Sedemnásťročná Angie žije len s mamou, otec zomrel ešte pred jej narodením . Mama o ňom takmer nehovorí, len sa zakaždým pri spomienke na lásku z mladosti rozplače . Jej dcéra dokonca nevie, ako otec vyzeral. Raz nájde v bielizníku hnedú obálku a pod ňou fotografiu. Je na nej usmiaty chlapec v objatí s veselým, bezstarostným dievčaťom . Dôjde jej, na koho sa pozerá. Nález Angie nedá

Keď v rukách držíte bohatstvo | Harry Potter fotočlánok

Pred pár dňami som vás informoval o tom, ako vydavateľstvo Ikar plánuje tretie vydanie Harryho Pottera - tentokrát v brožovanej väzbe s novými obálkami . Knihy uzreli svetlo sveta pred necelým týždňom a ja som sa postaral o to, aby som sa stal majiteľom prvých dvoch častí čo najskôr. Práve preto už dnes zdobia moju knižnicu a vždy keď okolo nej prechádzam, nemôžem sa vynadívať na ich obálky . Darmo, táto edícia sa grafikom naozaj podarila a zaujímavo vyzerá aj slovenské vydanie . Síce by som v takúto neskorú hodinu nemal, pripravil som pre vás obálkovú slintačku. Tak teda, dobrú chuť ! :-)           Určite väčšinu z vás poteší, že knihy sú pomerne kvalitné paperbacky , ktoré sa pri čítaní nelámu (pevne dúfam, že bude ich kvalita rovnaká aj pri štvrtej a piatej časti). Už teraz sa teším, kedy si na tieto knihy nájdem časť a budem mať možnosť si ich opäť prečítať - a tým pádom prežiť celé dobrodružstvo ešte raz. Kto sa ku mne pridá? :-) Leto je dosť dlhé, takže